Referat: Ueli Bier – 8.10.2016

Ved rundvisningen på det lille Ueli Bier bryggeri i Kleinbasel kunne vi kikke bryggerimesteren over skulderen. Udover at få indblik i fremstillingen af diverse slags Ueli øl samt grundlæggelsen af bryggeriet for 40 år siden, hørte vi også om bryggerikunstens historie i og omkring Basel og fik at vide, hvorfor netop Basel er det ideale hjemsted for dette lille bryggeri. Udover den formodentlig første øl-pipeline i verden, som forsyner restauranterne Fischerstube og Lind med friskbrygget øl, finder bryggerimesteren til stadighed på nyheder, som f.eks. øl-sorten ”Van”, der blev lanceret til Van Gogh-udstillingen i Basler Kunstmuseum, en lærlinge-øl eller en rosmarin-øl for blot at nævne nogle.

Efter en lille aperitif fik vi naturligvis lejlighed til at prøvesmage de forskellige slags Ueli øl. Herefter lød vi den morsomme og informative eftermiddag klinge ud med et dejligt måltid mad og for nogles vedkommende med at smage endnu en øl-sort eller to.

4 Comments

  1. Hej Bruno du bist immer herzlich willkommen. Es hat uns gefreut, dass du und Verena gekommen seid! Bis zum nächsten mal. Vi ses:-)

  2. Liebe Teilnehmende der Führung Ueli-Bier. Herzlichen Dank aus dem Seeland (Biel, Schweiz) von einem Skandinavien-Fan, der das Glück hatte, euch im Rahmen der Führung und dem Essen in Basel kennenzulernen. Es hat mir viel Spass zubereitet, euch zuzuhören und nur an Hand der Gestik oder Mimik oder ein paar verstandenen Worten in etwa dem Gespräch zu folgen. Über die Führung selber brauche ich mich nicht zu äussern, da sind wir uns, glaube ich, alle einig in der Begeisterung über den Vortrag. Gerne nehme ich bei anderen Gelegenheiten zusammen mit Verena wieder teil an einem eurer Anlässe.

  3. Tak for en hyggelig eftermiddag og aften:-)