Referat: Vitra Design Museum – 2.4.2017

Tur til Vitra Campus

Den 2. April havde vi den planlagte tur til Vitra Campus.

Vi var så heldige, at Stine Liv Buur, som er Senior Researcher for Design og Research på Vitra, havde tilrettelagt en rundvisning på Schaudepot og Zara Hadid’s ” Feuerwehrhaus”. De fleste af ialt 28 glade danskere, startede turen ved Beyerle Museum i Riehen. Heldigvis kunne vandrefuglene tage den 1 1/2 time gåtur, som bl.a. gik via Pantonvejen, i tørvejr. De nåede også et kort hvil på de flotte gule Pantonstole foran Vitrahus, inden de gik videre til en lækker fokost på Depot Deli. Her gav klubben kaffe og kage.

På Depot Deli mødtes vi med Stine og familie. Det blev en enorm interessant rundgang med Stine. Hun fortalte om Rolf Fehlbaum, grundlæggelsen af Vitra og frem til i dag. De forskellige store arkitekter, der har lagt navn til bygningerne, møbeldesignere og meget mere. På Schaudepotet kunne  Marianne Panton også bidrage med interessante episoder fra Verner Pantons arbejde. Tiden gik alt for hurtigt, og jeg er sikker på, at vi alle kunne have brugt mere tid på at høre Stine fortælle om Vitra.  Tusind tak til Stine.

Lige til sidst: vandrefuglene var blevet trætte og de fleste valgte bussen tilbage.

Ingelise