Referat: Film- og Litteraturaften – 12.10.2017

’Argentineren, der kom sejlende på en cedertræsplanke’ er en slægtsroman, der strækker sig over 80 år og 5 generationer. Argentineren, Victor de la Vega, er begavet med et stort fortæller-talent, så heldigvis er netop han ofte fortælleren i denne bog. Han oplever usædvanlige hændelser overalt, hvor han kommer frem, men det kan nu heller ikke helt udelukkes, at den gode Victor har en vis hang til røverhistorier … En fabulerende hyldest til fortællekunsten!

’Under sandet’ er ingen film for svage nerver. Skånselsløst viser den de umenneskelige vilkår, som de tyske, ofte helt unge, krigsfanger blev budt, da de kort efter 2. verdenskrigs slutning blev sat til at rydde ca. 2 mio. miner langs Danmarks vestkyst. Afstumpet brutalitet, tyskerhad, hævnlyst og sult gør fangernes liv til et helvede. Af 2’000 krigsfanger overlevede kun halvdelen oprydningsaktionen. 
Flot spillet af samtlige medvirkende, hvilket sikkert bidragede til filmens mange nominationer og priser – men næsten ubærlig at se på for tilskueren, specialt når man ved, at den bygger på realitet.

Vivian Stahel

One Comment

  1. Freue mich auf heute Abend
    Liebe Grüsse

    Elisa ketala