Referat: Julefest – 9.12.2017

Julefesten, som igen i år var det største arrangement for store og små i Den Danske Club Basel, blev holdt i Dorfkirkens fællessal i Riehen lørdag den 9. december 2017 med 100 medlemmer og gæster.

Kl. 14.00, da kirken var fyldt godt op, blev lyset dæmpet og 9 kære lucia-piger, iklædt hvide kjoler og med lys i hænderne, trådte ind og gik i luciaoptog. Præst Lars-Erich Stephansen holdt julegudstjeneste og sammen sang vi julesalmer.

Derefter startede festen med lune æbleskiver, gløgg, saftevand og mange lækre hjemmebagte kager og boller. Børnene var i børnestuen meget optagede af at lave papir-julestjerner og forskellige perlefigurer, da de pludselig hørte et dybt ”Ho Ho Ho”. Det var julemanden, der kom forbi til stor glæde for børnene – ok, nogle af de små blev lidt forskrækkede – men som vi ved er julemanden jo en rar mand og han fortalte børnene en fin julehistorie. Sammen fik de sunget en række julesange, mens de gik rundt om juletræet i festsalen. Efter at julemanden havde uddelt godteposer, skulle han videre på sin rejse og det blev tid til ris à l’amande!  Nogle af os var heldige og fik en mandelgave.  

Traditionen tro sluttede vi festen af med en rugbrødsmad med hjemmelavet leverpostej, rødbeder, asier og en kold øl.

Det  var en rigtig hyggelig eftermiddag med mange glade børn og voksne og masser af julehygge – inkl. snevejr.