Referat: Filmaften – 22.3.2018

Årets første filmaften bød på en spændende og barsk bog – Dødevaskeren af Sara Omar. Bogen beskriver den barske opvækst for en ung kurdisk pige i en lille kurdisk landsby. Man føler sig hensat til middelalderen, når man læser hendes beskrivelse af hverdagen og hvordan det er at være kvinde i et fattigt og primitivt samfund, domineret af mænd og strenge religiøse regler. Her foregår alt i Allahs navn og lov og ret findes ikke. 

Filmen vi så bagefter – Dræberne fra Nibe – var til gengæld utrolig morsom. En skør historie om to håndværkere der ikke var helt tilfredse med deres ægteskaber. De kontakter en lejemorder for at slippe af med deres hustruer. Men lejemorderen er ikke er nem at styre; hverken mhp spiritus eller drab. Heldigvis er deres hustruer ikke, hverken undertrykte eller handlings lammede. De rekvirerer også en lejemorder – og så er løjerne igang. Dansk humor når den er bedst eller værst – vi fik rørt lattermusklerne. 

Vi var 14 til denne hyggelige aften i Jukibu, hvor vi fik hilst på et par nye ansigter. 

Lotte Hey