Referat: Julefesten – 8.12.2018

Julefesten, vores største arrangement for store og små i Den Danske Club Basel, blev holdt i Dorfkirkens fællessal i Riehen lørdag den 8. december 2018 med 100 medlemmer og gæster.

Præst Lars-Erich Stephansen holdt julegudstjeneste, som begyndte med det traditionelle Lucia-optog.
Derefter startede festen med gløgg til de voksne og en opgave til børnene: nemlig at finde julemanden. De ledte og ledte og endelig fandt de ham sovnede på et bjerg af puder. Han trængte til en lille lur efter sin lange rejse fra Grønland. Sammen fik de sunget en række julesange, mens de gik rundt om juletræet i festsalen. Efter at julemanden havde uddelt godteposer, skulle han videre på sin rejse og det blev tid til lune æbleskiver, mere gløgg, saftevand og mange lækre hjemmebagte kager og boller. Børnene var i børnestuen meget optagede af at lave forskellige perlefigurer. Selvfølgelig fik vi også ris à l’amande! Nogle af os var heldige at få en mandelgave.  

Traditionen tro sluttede vi festen af med en rugbrødsmad med lun leverpostej, rødbeder, asier og en kold juleøl.

Det var en rigtig hyggelig eftermiddag med mange glade børn & voksne og masser af julehygge.