Referat: Film- og litteraturaften i Jukibu – 21.03.19

19 friske medlemmer mødte den 21. marts op til en dejlig aften – noget præget af nostalgi – til ære for 2 kendte personligheder, som Danmark mod slutningen af 2018 desværre måtte tage afsked fra.

Adam Hey gav os en fin sammenfatning af hovedlinierne i Troels Kløvedals sidste bog: ’Alle mine morgener på jorden’ udgivet kun ét år før Kløvedals død af ALS i december 2018.Det blev en beskrivelse af en fascinerede person fra barndom, ungdom i kollektiv, politisk aktivitet, anskaffelse af stålskibet Nordkaperen samt hans ialt 2 jordomsejlinger med venner og familie. Adams resumé gav virkelig appetit på at erfare mere om dette spændende menneske.

Aftenens film blev et herligt gensyn med Danmarks gavflab, Kim Larsen, hvis mange sange hele Danmark – børn, unge og gamle – kan synge med på. Filmen ’Midt om natten’ fra 1984 er både morsom og barsk og (de af os, der er gamle nok 😉 følte os hensat til tiden, hvor tomme, forfaldne huse blev overtaget af husbesættere men også ryddet af politiet. Undervejs i filmen holdt vi en lille pause, hvor der blev tid til øl, vand, snacks, kaffe og naturligvis lidt hyggesnak.

Vivian Stahel