Referat: Filmaften Lykke-Per – 09.05.2019

Vi var 22 spændte medlemmer og gæster, der mødte op på det danske konsulat for at se Bille Augusts storslående filmatisering af Henrik Pontoppidans klassiker Lykke-Per. Filmen handler om Peter Andreas Sidenius, en ung idealist i slutningen af 1800-tallet, som tager afstand fra sit dybt religiøse, jyske ophav og drager til København. I storbyen bliver han kendt som Lykke-Per, og mens han forsøger at realisere sine visioner om at revolutionere brugen af vind- og bølgeenergi, kaster han sig ud i det københavnske selskabsliv. Lykke-Per er en flot og velspillet film! Det var også godt, at vi havde masser af guf, chokoladekage, øl og kaffe, for filmen havde en spilletid på knap tre timer.

Det var første gang vi holdt filmaftenen på det danske konsulat.
Mange tak til Jan Krarup og ffbk for at stille lokalet til rådighed for os.

Cecilie Moser