Referat: Guided tur i Roche-tårnet – 14.09.2019

Nogle hader det, andre elsker det: Roche-tårnet i Basel.

Det var anden gang at Klubben organiserede en rundvisning oppe i den højeste bygning i Basel, lørdag den 14. september 2019. Vejret var godt men en smule gråt og overskyet, så vi var lidt bange for, at vi ikke ville kunne nyde den fantastiske udsigt oppe i toppen af bygningen. Tårnet er bygget af Basels meget kendte arkitekter Herzog & de Meuron og er ikke kun Basels højeste bygning men den højeste bygning i Schweiz med 178 m og 41 etager.

Vores guidede tur startede vi højt oppe i Pebbles Lounge på 38. sal hvor man suser op med en elevator på mindre en et minut. Baren og loungen er ellers kun åben for Roche medarbejdere, som kan sidde og nyde udsigten til frokost eller en afterwork drink.

Og sikke et held vi havde! Disen rundt om tårnet var lettet og vi kunne beundre den smukke 360-graders udsigt over hele Basel og omegn. Vores guide fortalte os forskellige skægge anekdoter om tårnet og dets byggeri, imens hun viste os rundt på forskellige etager med kontorer, cafeteria og auditorium. Roche-tårnet er en energiefficient bygning med specielle vinduer, som er kombineret med et luftsystem, der sørger for at producere både varm og kold luft til hele bygningen, så der ikke er brug for hverken klimaanlæg eller radiatorer. Hele indretningen er også meget imponerende med flotte design elementer og (danske) design møbler, som bl.a. Arne Jacobsens “svane stol”. Men indretningen er ikke kun international design eller kunst, på mange områder har man også valgt at arbejde med lokale firmaer eller kunstnere. Roche har virkeligt gjort sig umage for at tilbyde de 2´000 medarbejdere i tårnet et flot og dejligt arbejdssted, som man ellers kender det fra Google eller Apple.

Så man kan synes, hvad med vil om tårnet og dens forandring af Basels skyline, men bygningen er meget imponerede, især når man har hørt om de mange spændende fakta og set dets indre.

I 2023 kommer 3´000 videre Roche-medarbejdere til at kunne nyde et lignende flot arbejdssted i Bau 2 som bliver 205 m højt med 50 etager. Måske hjælper det også på skylinen, så står der ikke kun ét højt tårn helt alene men to. Byggeriet er gået i gang og skrider hurtigt fremad. Så vi venter spændt på den første rundvisning i Bau 2 i 2023!

Sandra Stahel