Opskrift på “sjove fastelavnsboller”

125 g mel
125 g smør
2 1/2 dl udslåede æg (4-5 æg) 2 1/2 dl vand

Da det til denne slags dej er meget vigtigt at få den nøjagtige æg mængde, regner vi ikke som normalt med styktal, men angiver et ganske bestemt mål.

Vand og fedstof bringes i kog. Fedstoffet skal være helt opløst, hvorefter gryden tages af ilden. Mel tilsættes, og der røres til dejen slipper ske og gryde. Æggene tilsættes lidt efter lidt, dejen skal samle sig efter hver portion tilsat æg.

Anbring 24 boller med en ske eller sprøjtepose på to smurte plader. Bages på ovnens midterste rille ved 200 grader (middel varme) i ca. 20 min. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Når bollerne er kolde, skæres toppen af og bunden fyldes med kagecreme og syltetøj eller med flødeskum. Toppen glaseres med mørk chokolade, hvorefter den lægges på.

Fastelavnsbollerne kan pyntes med marcipan og flødeskum, så de ligner frøer 🙂

Comments are closed.